Experimentet som blev en mardröm - La peur au bout du fil

Greven gör sig tankspritt en kopp kaffe under ett telefonsamtal med Spirou. Det visar sig snart att han bryggt koppen på negativ substans från X4-drogen istället för kaffebönor.

Daniel Andréason
Det råkar faktiskt vara Jidehém som ritat denna lilla pärla, men det är under Franquins ledning och han har följt mästarens linje till punkt och pricka. Greven är elak som få och knockar alla i närheten med en gigantisk träklubba. Till och med den harmlösa Näslund får sig en kraftig smäll. Det är en nervkittlande historia och man hoppas verkligen att våra hjältar, med hjälp av den trevlige biologen med tomteskägget, skall kunna sätta stopp för Grevens planer på att säga BUH!

Kirk Reichmann
Det är en sann lisa för själen att få se greven agera så härligt elakt. Teckningarna av Jidehem är utsökta och nästan omöjliga att särskilja från Franquins egen stil. Manuset av Greg sjuder av godhet som förbytts till ondska. En hel fördämning brister när vi äntligen får se den annars så vänlige vetenskapsmannen styras av destruktiva drifter i en perfekt pastisch på Dr Jekyll & Mr Hyde. Tänk om Zafir hade träffat greven den här natten.